Inför rundan

Inför rundan

Välj rätt tee
Vi vill ge den bästa möjliga upplevelsen och därför tänker vi inte röd-blå-gul-vit längre, vi tycker det blir bättre om du väljer hur långt du vill spela banan.

Lakes Course har sju tees från tee 48 (4840 meter) till tee 68 (6781 meter). Links Course har sex tees från tee 49 (4950 meter) till tee 68 (6835 meter). Beroende på handicap och förutsättningar för dagen kan du själv välja tee/svårighetsgrad och få en bättre golfupplevelse. Om du är osäker på vilken tee som passar dig, kan vi ge en rekommendation.

Mått och pinnplacering
Banans mått hittar du på samtliga sprinklerlock, avståndet är till framkant av greenen.

Bokningsregler

  • Starttider var 10:e minut
  • Incheckning senast 15 minuter innan bokad tid (ej incheckad starttid debiteras full greenfee)
  • Avbokning görs senast 24 timmar innan starttid, annars debiteras 50% greenfee
  • Medlemmar och boendegäster har reserverade starttider varje dag
  • Hundar är tillåtna på banorna, ej i klubbhuset

Ordningsregler

Golfbilar
Golfbilar får endast köras på fairways och vägar. Det är förbjudet att köra i ruffen och överträdelse kan leda till att sällskapet får lämna banan. Beroende på väder, kan banchefen förbjuda användning av golfbilar med kort varsel.  Gäster kan hyra golfbil för 500 kr (gäller för 18 hål), medlemmar, gäst till medlem och gäster med läkarintyg betalar 250 kr.

Planteringar
Om bollens läge, sving eller utslagspunkt påverkas av ett nyplanterat träd, ska bollen droppas.

Vid dimma
Av säkerhetsskäl får ingen gå ut förrän greenen på första hålet på Links Course syns från Klubbhuset. När dimman släppt, går alla ut från första tee. Om bollen som skulle gått ut 09:00 inte kommer ut förrän 10:30, förskjuts alla starttider 1,5 timme. Alltså originaltid + förskjutningstid. Spelare slipper bli förvirrade och det behållna avståndet gör att spelet fortsätter att flyta som planerat.

Vid frost
Vår Course Manager ger klartecken när det är dags för spel, det är alltså inte personal i reception och shop som tar detta beslut.